«Варто облаштувати хороший безпечний скейт-парк» У парку провели турнір зі скейтбордингу : 21:06:2021 20 хвилин Вінниця

При використанні текстових матеріалів сайту гіперпосилання на Sport.ua обов’язкове. Для друкованих видань вказівка https://www.06274.com.ua/list/434511 Sport.ua обов’язкова. Використання фотоматеріалів сайту без письмового дозволу редакції заборонено.

Цей вид спорту з’явився він наприкінці 1930-х — початку 1950-х років у середовищі каліфорнійських серферів. Вони не могли займатися серфінгом, коли не було хвиль, і вирішили вигадати спосіб катання на суходолі. — На турнірі взяли участь близько 40 людей, тут і діти років, а найстаршим учасникам до 30. У Вінницю на змагання також приїхали скейтбордисти з Києва, які показували свої досягнення у цьому спорті, — розповів Іван Нестерук.

У грудні ж створять новий сноупарк для лижників і сноубордистів. Літня подія – продовження зимового Double Triple Snow Fest. Хлопець вважає, що для новачків у скейтбордингу підійде будь-який скейт. Головне ваш комфорт і те, аби не зламалася дека, якщо будете стрибати на ньому. Михайло поділився своїми навичками і зауважив, що зараз відточує майстерність над одним із базових трюків оллі (англ. Ollie). І складність полягає у тому, що зі скейтборду треба зістрибнути і одночасно штовхнути скейт вперед.

Актуальна інформація про турнір зі скейтбордингу

Після Парижа-2024, цей вид спорту також буде представлений у програмі літньої Олімпіади-2028, що відбудеться в Лос-Анджелесі. Слайди (англ. slide) та грайнди (англ. grind) — види трюків, в яких скейтер виконує ковзання на якому-небудь предметі. Грайнди — ковзання на підвісці, слайди — ковзання на дошці. Виробники починають експериментувати з новими матеріалами для дек, такими як скловолокно і алюміній, але більшість грудня робляться з кленової фанери. Також, каліфорнійські скейтери, серед яких Ty Page, Bruce Logan, Bobby Piercy, Kevin Reed, і команда Z-Boys, починають кататися в басейнах, порожніх через посухи 1976 року. Під Аркою побудують спеціальний екшн-спот на 2000 квадратних метрів для змагання з нових олімпійських видів спорту – скейтбордингу і ВМХ.

Спорт за минуту | Скейтбординг

Скейтбординг породив новий піджанр панк-року, званий скейт-панк (англ. Skate punk). Менуал (англ. manual) — трюк, що полягає в балансуванні на одного з колісних осей скейтборду. Nollie stance — стійка, в якій передня нога ставиться на ніс і виступає в ролі щелчковой. Switch (англ. —в знач. навпаки, перемикання) — стійка, в якій передня та толчковая ноги міняються місцями. Монго — стійка, в якій передня нога є толчковой, а задня щелчковой. Regular (англ. — звичайний, нормальний) — стійка, в якій права нога є задньою (толчковой). ISport.ua – оперативні та об’єктивні новини спорту.

Роман почав кататися на скейті в сьомому класі, понад 20 років тому. Наприкінці 90-х щось подібне до скейт-парку спостерігалося лише в Києві. Біля нових об’єктів міста є добре покриття, але це все одно не пристосовано для скейтбордів, роликів, беміксів.

Старші зі старшими, молодші окремо, в один день тут катаються на скейті, а в інший день на самокаті, — розповідає вона. Перший відбірковий турнір, де візьмуть участь Порада й Коротун, відбудеться у Римі червня (22 червня пройде кваліфікація, а на 23 заплановані чвертьфінали, півфінали та фінал). Результатом верт-руху стала боротьба скейт-парків з високою відповідальністю, що призвело більшість з них до закриття. У відповідь на це, верт-скейтери почали будувати свої власні рампи, а фристайл-скейтери продовжували розвиватися в стилі Флетленд. Таким чином, до початку 1980-х років, популярність скейтбордингу знову знизилася. Перший відбірковий турнір, де візьмуть участь Порада й Коротун, відбудеться в Римі червня. 22 червня пройде кваліфікація, а на 23-те заплановані чвертьфінали, півфінали та фінал.

Проте в червні вже стало відомо про потенційне місце на площі Богдана Хмельницького. Ця земельна ділянка, за збігом обставин, повернулася міськраді. Раніше тут, біля Київської набережної, поруч із дитячим майданчиком, планувалося будівництво … торговельного центру “Бумеранг”. Сьогодні Ромі 30+, він керує власною компанією “ANKON project group”, що займається проєктуванням і будівництвом, з дружиною Юлією виховує трьох доньок. Але мрія про належний скейт-парк в Ужгороді не щезла, а таки стала реальністю. Слайди та грайнди— ковзання частинами деки чи підвісками відповідно по граням чи перилам.

Придумали і розробили трюки і стилі, висунули вимоги до безпеки та організації спеціальних тренувальних майданчиків. З’явилися клуби і спільноти, професійні організації та міжнародні асоціації. Фактично, це катання на скейтборді та виконання різних за складністю трюків на ньому.

Календар спортивних подій на 2022 рік

Із 13 до 15 серпня біля Арки дружби народів відбуватиметься молодіжний фестиваль Double Triple Summer Fest, що також стане одним із етапів Кубку світу зі скейтбордингу . Ці змагання пройдуть за підтримки Київської міської державної адміністрації у координації з Департаментом молоді та спорту. — Площадка у Мегамолі платна і вона доступна лише влітку, бо в інший час там лід. Але там неможливо кататися, кондиціонерів немає, спекотно і задушливо, ну і поверхня так собі. В парку — єдиний безкоштовний майданчик, але він в дуже занедбаному стані. Люди, які катаються не один день, вже знають, де дірки і заздалегідь готуються їх об’їжджати. Це все не відповідає техніці безпеки за європейськими стандартами.

Першими скейтами були ящики та дошки з прикріпленими колесами. Пізніше ящики були замінені на дошки з спресованих шарів деревини — подібні на ті, які використовуються в наш час. Коротун та Порада отримали запрошення на участь в олімпійських відбіркових змаганнях від Міжнародної федерації роликового спорту та скейтбордингу . Саме ця організація є розпорядником олімпійських змагань зі скейтбордингу.

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Вінниці та області. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Вінниці.

Чотири рази його реставрували, але неналежним чином. Завдяки турніру ми хочемо привернути увагу до необхідності облаштувати хороший безпечний скейт-парк, — каже Іван Нестерук. — Хлопці з Києва зараз цим займаються активно, створили федерацію зі скейтбордингу, яка увійшла у склад Української роликової федерації. Вони отримали від міжнародного комітету по скейту інструкцію англійською, зараз перекладають її українською мовою, щоб все відповідало нашому регламенту.