Коли краще відпочивати на Кіпрі Погода на Кіпрі по місяцях Температура води в морі Карта погоди

До того ж на узбережжі пропонується безліч водних розваг. Пафос – місто, що складається з двох частин. І якщо Нікосія ділиться за належністю до держав, то Пафос – за https://letmethink.in/what-is-phishing-and-how-to-protect-your-data-from-cybercriminals/ особливостями ландшафту. Території, розташовані на кам’янистому плато неподалік від гавані, називаються Ктима, що перекладається з грецької як «маєток, садиба».

кіпр коли краще відпочивати

Ларнака – одне із найрізноманітніших кіпрських міст. Тут можна і позасмагати, і взяти участь у галасливих святкуваннях, і з’їздити на різноманітні екскурсії. Ларнака також славиться багатою історією та культурною спадщиною, що поєднує християнські та мусульманські традиції. Що стосується цін – Ларнака доволі демократична. А поблизу знаходиться головний аеропорт Кіпру.

Айя-Напа

Ціле літо місто не спить, так як завдяки молоді воно живе своїм життям. Але як лише наступає осінь, то приїжають європейці-пенсіонери і, таким чином, розпочинається «бархатний» сезон. Усі нічні клуби, розташовані поблизу центру міста. Окрім шаленого нічного життя для туристів популярним є активний пляж Ніссі, та більш спокійні та тихі — Пантахоу і Ланта. Ще однією з розваг для своїх відвідувачів Айя-Напа пропонує тематичний аквапарк «Водний Світ» з шаленими гірками.

Курорти Кіпру для відпочинку з дітьми в 2023 році

Якщо, рясно запиваючи численні мезе і враження, ви остаточно доб’єте здоров’я, не варто впадати у відчай – поправити його тут же, на острові, можна за допомогою бджіл. Звучить дивно, виглядає ще дивніше – але такий вже він, Кіпр. Активним туристам, а також любителям бурхливих емоцій та яскравих вражень, ми рекомендуємо тур на Кіпр з України з обов’язковим відвідуванням гори Троодос. На острові достатньо місць, де можна весело провести час, але саме в цьому природному заповіднику зосереджено багато цікавих об’єктів.

Погода у грудні та січні вважається найбільш вологою, заморозки на острові вкрай рідкісні. У січні починають цвісти орхідеї, з лютого луки покриваються квітами, а гірські схили радують пишнотою смарагдових килимів зелені. Найближче в Айя-Напу добиратися від аеропорту Ларнаки. Пляж на цьому курорті – одна з популярних туристичних визначних пам’яток Кіпру. Він входить в число кращих пляжів світу, тому не дивно, що йому присвоєна нагорода Блакитний прапор. Для тих, кому важливо перейнятися кіпрської культурою, підійде курорт Поліс на північному заході острова. Туристів тут трохи, місцеві живуть розміреним життям, займаються сільським господарством і ловлять рибу.