Конференції Навчально-науковий інститут філології

Подання конкурсних робіт – до 30 квітня 2022 року. Ілона Михніцька – поетка, прозаїк, драматург, студентка “Літературної творчості”. Детальніша інформація про захід буде представлена на офіційному сайті Інституту літератури, на сторінці Інституту літератури офіційного сайту НАН України, на Фейсбуксторінці Інституту літератури.

наукові конференції 2019 філологія

– Знати і уславлювати знаки і події нашої минувшини – святий обов’язок кожного українця, патріота рідної землі. Ми говоримо не тільки про розвиток філологічної науки і педагогічної освіти, а й передусім про збереження кореня української ідентичності, адже по суті саме за українську ідентичність сьогодні іде боротьба з російським агресором». Декана філологічного факультету Роман Крохмальний. Професор Василь Івашків привернув увагу до четвертої частини знаменитої «Історії літератури рускої» Омеляна Огоновського, яку той так і не встиг викінчити. Значущість «Історії» О.

доктора філологічних наук, професора, професора кафедри зарубіжної літератури, Заслуженого професора ШАХОВОЇ КІРИ ОЛЕКСАНДРІВНИ

«Франкознавчі студії» упродовж двох днів конференції засідала в Інституті франкознавства. Із урахуванням попередньо проведеного наукового франкознавчого форуму (55 учасників!), франкознавство як наукова галузь очевидно здомінувало у відзначенні 175-річчя кафедри української словесності у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Юрій Ковалів, професор кафедри історії української літератури, теорії літератури та літературної творчості. Організатор відбіркового туру в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка – Навчально-науковий інститут філології🏛. Київський національний університет імені Тараса Шевченка є основним осередком новогрецьких студій в Україні, відомим своїми перекладацькими традиціями.

  • Що необхідно для навчання в британському Університеті.
  • Перше весняне онлайн-зібрання Літературної студії імені Максима Рильського відбудеться на 14 березня 2023 р.
  • Запрошуються до онлайн-участі в зібранні літературної студії студенти та їхні куратори всіх українських і зарубіжних університетів.
  • Мета конкурсу – презентувати сучасне осмислення феномену Григорія Сковороди, підтримати розвиток обдарованої молоді, зацікавити науковою роботою, заохотити до критичного мислення і творчого пошуку у сфері філологічних досліджень.

Літературознавчі студії» (категорія Б); «Мовні і концептуальні картини світу» (категорія «Б», Index Copernicus) та ін. Нині, як ніколи, багато важать наш емоційний стан, прагнення бути стійкими й сильними, https://www.05366.com.ua/list/438952 спільна віра в перемогу Добра. Список використаних джерел (наводиться в алфавітному порядку, посилання у тексті подаються у квадратних дужках, наприклад – одне цитування; [1; 4; 9] – кілька праць.

Недавні записи

На кафедрі східної філології факультету іноземної філології. Було створено відділення східної філології на правах факультету (завідувач відділення, одночасно завідувач кафедри тюркології — проф. Григорій Халимоненко). З часом виникла потреба у спеціалістах мовного профілю — мовознавцях-романістах та германістах, тому у 1906 р.

(Тарас Пастух); біблійного мотиву Каїна та Авеля в «Казці про калинову сопілку» О. Забужко (Орися Легка); наративних стратегій «Карбонітського щоденника» В. Неборака (Наталія Філоненко); Екфразису в новелах В. Портяка (Олександра Салій); Поетики епатажу в романі О. Ульяненка «Серафима» (Лідія Король), літературного портрета Юрія Руфа (Анастасія Топорович), проблеми генерацій у збірці оповідань К.