Куди поїхати біля Львова: ідеї для відпочинку на вихідних Новини

Вони займаються розведенням їстівних равликів, а також готують до продажу та споживання цей продукт. Сюди запрошують на екскурсії, сімейні гастротури та майстер-класи. Тvoemisto.tvтакож зробило підсумковий випуск, куди зібрали усі наші подорожі у єдиний путівник, щоб показати, якою дивовижною є Львівщина. Тут, окрім звичних туристичних дрібничок, вам запропонують зліпити собі на пам’ять фігурку з глини чи навіть зробити вазу.

куди поїхати на вихідні львівська область

Неподалік розташований водоспад Гуркало, що теж приваблює мандрівників. Із гори ви побачите гарні ліси хвойних дерев, зможете назбирати соковитої чорниці чи брусниці, а також помилуватися казковою панорамою загадкового Львова. Тепер ви знаєте місця та бази відпочинку біля Львова, куди поїхати однозначно варто.

Активний відпочинок

Буквально в декількох кілометрах від Ольвії відвідайте Волоську косу. Вартість дорослого вхідного квитка – 220 грн, дитячого – 160 грн. Вартість вхідного квитка 100 грн, дітям до 6 років – безкоштовно.

Куди поїхати зі Львова на вихідні: 8 ідей

Зараз на місці цього давнього міста залишилися руїни. Але ми певні, ви вже точно знаєте, куди поїхати на наступних вихідних. Одним з таких є місто Трускавець, яке розкинулось у передгір’ї мальовничих Карпат, за 100 кілометрів від Львова. Це бальнеологічний курорт, який був відомий своїми лікувальними закладами ще понад століття тому. Тут зосереджені мінеральні джерела, які ефективно лікують багато захворювань.

Та й багатьом просто хочеться внести трохи різноманітності до нудних і одноманітних буднів. Для того, щоб відпочинок приніс вам багато позитивних емоцій, потрібно вдало підібрати місце, куди поїхати на вихідні. Недалеко від польського кордону на околиці міста Турка знаходиться цей кар’єр. Затоплений, з крутими кам’янистими берегами, цей кар’єр ще називають Блакитним озером за надзвичайно гарний колір води. Тут досить глибоко, і дно не найбільш безпечне, тож купатись тут заборонено. Проте, відпочити на березі та зробити красиві фотографії – в цьому ніхто вас не зупинить.

Експозиція включає як маленьких динозавриків, так і дорослих особин. Крім макетів динозаврів, у парку є “діючі” вулкани, які імітують виверження за допомогою викиду хмар речовини, схожої на дим. Комплекс знаходиться в лісі, і з вершин скель відкриваються мальовничі краєвиди на гори. Різні ущелини, таємні ходи, печери з чіткими геометричними формами і стародавні руни на скелях приводять у захват як дорослих, так і дітей. Тут також можна послухати захоплюючу екскурсію, навчитися верхової їзди, придбати цікаві історичні книги і спробувати традиційні страви.

Тим паче біля Львова так багато маловідомих мальовничих туристичних перлин. Вони розташовані на відстані близько 100 кілометрів від міста. Дитяча залізниця – одна з найбільших дитячих залізниць у країні. Крім катання в маленькому вагоні вузькоколійкою тут можна відвідати тераріум, зоопарк, зимовий сад, акваріум. Смотрицький каньйон – каньйон річки Смотрич із водоспадами, п’ятдесятиметровими вапняковими стінками. Флора та фауна тут унікальні, багато видів рослин і тварин занесені до Червоної книги.

Найдовше село в Україні

Часто на вихідні мешканці Львова вибираються в одно- дводенні поїздки за місто. І без зайвих витрат часу набратися свіжих вражень і позитивних емоцій, не покидаючи меж області. Львів — це чудове місто, яке приємно дивує різноманіттям архітектури, затишною атмосферою та привітністю львів’ян. Проте не менш цікаві його околиці, де кожен турист може знайти до душі цікаві місця для відпочинку на вихідних. Весняна природа — унікальна мить, яка зачаровує своє красою, надихає та дає можливість повноцінно відпочити думками від повсякденних проблем. Тож, якщо вас цікавить, куди поїхати біля Львову навесні, пропонуємо добірку із 5-ти цікавих туристичних локацій. В цьому історичному регіоні України чимало пам’яток, які потрібно хоча б раз побачити своїми очима.

Відвідувачі комплексу можуть також обрати для себе страви до смаку у трьох ресторанах на території. Один із них спеціалізується на стравах на грилі отель украина бердянск і мангалі. Другий – на українській кухні, і пропонує 15 видів вареників та багато видів дерунів, зокрема – із буйволиною моцарелою всередині.