Удосконалення механізму судового контролю за виконанням рішень судів та процедури встановлення або зміни способу виконання судових рішень

Обов’язковість судового рішення означає, що таке рішення буде виконано своєчасно, належним чином та у повному обсязі. У такій ситуації афіняни, що були замкнені за довгими стінами опинилися, їх заручниками. Втікачів з усією Аттики треба була кормити, надати заняття, а ресурси Афін були небезмежними. До того ж з Афін втекло 20 тисяч рабів, що підірвало ремісниче виробництво у місті і добування срібла. Щоб примусити Афіни капітулювати Спарті потрібен був флот, який мав перерізати шлях доставки в Афіни хліба, корабельного лісу тощо.

для вирішення питань у період між зборами та для нагляду за виконанням рішень обиралася рада

Також Спарта здобула право на збирання данини з багатих грецьких полісів Малої Азії, що відкололися від Першого Афінського морського союзу. За таких складних умов спартанський полководець Брасід вдався до нестандартного рішення. Він переніс центр протистояння на північ Греції (півострів Халкідіка), спорядивши туди воєнну експедицію з метою відірвати від Афін її союзників. У битві при Амфіполі (жовтень 422 р. до н.е.) спартанці перемогли афінян. Але в битві загинули як провідник афінян Клеон, так і спартанців — Брасід. Сили сторін вичерпалися.

Періодичність скликання та виключна компетенція загальних зборів

293 ГПК України у зв’язку з тим, що рішення ВС за наслідками розгляду такої скарги не матиме значення для формування єдиної правозастосовної практики. Ефективність судової системи характеризується не лише оперативністю й законністю вирішення правових конфліктів, а й ступенем виконання винесених судами рішень. Судові органи виконують не тільки функції арбітражу (вирішення спору як такого), а і є гарантами поновлення законних прав та інтересів осіб, що звернулися до суду.

Збори представників ОСББ: у чому суть

Наразі здійснюється робота над законопроєктами №№ 7648, 7042 та 5310 з приводу внесення на розгляд Верховної Ради України єдиного законопроєкту в редакції Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. Вдосконалення положень стосовно накладення та сплати штрафу (уточнення суб’єкта, на якого накладається штраф, визначення п’ятнадцятиденного строку для його добровільної сплати). Комітет рекомендував законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за електронно-комунікаційне шахрайство. Який суспільний лад існував в Афінах під час правління Перікла? А) тиранія; Б) демократія. Вторгнення спартанців в Аттику завдало відчутного удару по господарству, а епідемія підірвала воєнну міць Афін.

Клопотання про зупинення виконання судового рішення або зупинення його дії має бути мотивованим і містити обґрунтовані підстави для зупинення виконання судового рішення, які підтверджені належними й допустимими доказами, зокрема в разі відкриття виконавчого провадження з примусового виконання рішення суду може бути надано копію такої постанови. У справі «Бурмич та інші проти України» заявники скаржилися на невиконання або тривале невиконання рішень національних судів, ухвалених на їхню користь, і з цих підстав стверджували про порушення Україною їхніх прав, гарантованих статтями 6, 13 Конвенції, а також статтею 1 Першого протоколу до Конвенції. ЄСПЛ відзначив, що порушені заявниками питання вже вирішувалися https://fraza.com/news/326625-prigodi-z-suvorim-sherifom-ta-mislivtsem-za-golovami-u-novij-rozrobtsi-bounty-raid-2-vid-red-tiger-gaming у згаданому пілотному рішенні від 15 жовтня 2009 року у справі «Юрій Миколайович Іванов проти України», проте Україна не забезпечила ефективного виконання цього рішення, що зумовило лише зростання кількості аналогічних заяв. Підсумовуючи, варто зазначити, що чинне процесуальне законодавство має достатньо продуманий механізм для здійснення судового контролю за виконанням рішень. Адже без реального виконання судових рішень неможливе існування ані правової держави, ані правового суспільства. Загалом питання судового контролю за виконанням судових рішень урегульовано на досить високому рівні. За останні роки законодавство стосовно судового контролю зазнало суттєвих змін і наповнилося новим змістом.