ЮРЛІГА Правове інформаційне поле для бізнесу і юристів України

Зазвичай західні партнери уникають публікації таких документів, аби не нарватися на звинувачення про втручання в політику Києва. Як пояснили в G7, наприкінці 2020 року українські партнери звернулися до них за порадами щодо плану дій для зміцнення антикорупційних інституцій та реформування судової влади, в тому числі в контексті проблем, викликаних скандальними рішеннями Конституційного Суду. «Команда МОН починає роботу над масштабною Державною програмою з відновлення та розбудови мережі гуртожитків закладів вищої освіти. Студенти під час навчання в університетах мають проживати в якісних та доступних гуртожитках. Нашим спільним завданням є покращення умов їх проживання, навчання та відпочинку, забезпечення доступності гуртожитків для осіб з особливими освітніми потребами. Комфорт перебування студента у ЗВО є невід’ємною складовою цілісного освітнього процесу, а тому ця програма, вважаю, надзвичайно важлива та необхідна в межах реформи вищої освіти», – прокоментував Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Судову владу в Німеччині здійснюють професійні судді і судді на громадських засадах.

  • Дефіцит оливкової олії та стрімко зростаючі ціни створили ідеальний ґрунт для шахрайства.
  • Попри війну, тимчасову окупацію частини території України, виїзд громадян за кордон, внутрішнє переміщення осіб усередині країни, релокацію бізнесу попит на суд у другий рік війни відповідає попиту на суд у довоєнний рік.
  • Звільнення судді з посади має право здійснити Вища рада магістратури — за скоєння проступку або у зв’язку з тяжким захворюванням.
  • При цьому в січні 2024 року укладено 567 кредитних договорів на суму понад 1,9 млрд грн із часткою зобов’язань за основним боргом, гарантованих державою, в обсязі 0,98 млрд гривень.
  • Кількість неформально зайнятого населення віком від 15 до 70 років в Україні в січні — вересні 2020 року — 3 275,5 тисяч осіб.

План діяльності Міністерства фінансів України з підготовки проектів регуляторних актів у 2022 р. План діяльності Міністерства фінансів України з підготовки проектів регуляторних актів у 2023 р. План діяльності Міністерства фінансів України з підготовки проектів регуляторних актів у 2024 р.

Звільнення за переведенням або у разі, якщо особа стала переможцем конкурсу і через це звільнилася з посади в одному органі й упродовж 30 календарних днів прийнята на посаду, яка також вимагає подання декларації, не вважається припиненням діяльності. У таких ситуаціях обов’язку подати декларацію при звільненні немає. Ігор ГОЛОВАНЬ, адвокат, керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Головань та партнери». Він неодноразово визнавався одним із кращих юристів України за версіями юридичних ЗМІ. Порошенка у резонансній справі про державну зраду та пособництво терористичним організаціям «ДНР» та «ЛНР».

Наприклад, у Франції суддями можуть стати лише особи, які закінчили Національну школу магістратури та отримали диплом і рекомендацію. У свою чергу, до цієї школи вступають випускники юридичних вузів, які отримали базову правничу підготовку, а також деякі категорії державних службовців. Змінами до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 р. Волевиявлення орендодавця (власника) та внесення змін до договору оренди землі, емфітевзису, суперфіцію із зазначенням нового орендаря (користувача) земельної ділянки не вимагається. Попри війну, тимчасову окупацію частини території України, виїзд громадян за кордон, внутрішнє переміщення осіб усередині країни, релокацію бізнесу попит на суд у другий рік війни відповідає попиту на суд у довоєнний рік. На цьому акцентував Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко під час засідання Пленуму ВС, на якому обговорювалися результати діяльності судової влади в минулому році, а також були окреслені пріоритети на 2024 рік.

(Не) встигнути до 30: ЮГ запускає серію подкастів з талановитими юристами

Кандидат на посаду судді повинен мати вищу юридичну освіту, здобуту після закінчення спеціальної юридичної академії. Для призначення до складу Касаційного суду встановлені підвищені вимоги — робота професором університету чи необхідний стаж суддівської діяльності. Як правило, суддею не призначається особа, молодша за 40 і старша за 50 років, а також особа, яка раніше в межах округу апеляційного суду займалася адвокатською практикою, обіймала посаду судового виконавця чи нотаріуса, якщо з цього моменту пройшло менше 5 років.

актуальні правові новини

Колишня багаторічна піарниця мультимільйонера Максима Полякова, яка останнім часом консультувала непублічного IT-підприємця Максима Кріппу, несподівано придбала два медіа, які працюють на ринку понад 10 років. Скільки це їй коштувало та звідки кошти – не розповідає. Навіщо Тетяні Снопко йти в український медіабізнес, який із натяжкою можна вважати бізнесом. Таким є правничий рейтинг 2021 року — складного й суперечливого, події якого посилили наші тривоги й водночас породили нові надії. Додамо, що підготовлений він Центром системних правових досліджень та експертною групою науковців і практиків, що діє при редакції ЮВУ.

Поляки розпочинають масштабний страйк і збираються повністю заблокувати кордон з Україною

Звіти щодо відстеження результативності регуляторних актів у 2015 р. Звіти щодо відстеження результативності регуляторних актів у 2016 р. Звіти щодо відстеження результативності регуляторних актів у 2017 р. Звіти щодо відстеження результативності регуляторних актів у 2018 https://sprotyv.org/chogo-ne-mozhna-robyty-v-restorani-rozpovsyudzheni-pomylky/ р. Питання проведення судової реформи в Україні на сьогодні є одним із найбільш актуальних та обговорюваних, особливо в світлі євроінтеграції нашої держави. Безсумнівно основним її завданням є утвердження справедливого суду та вдоско налення вітчизняної судової системи.

На підставі оприлюднених даних на прес-конференції Генерального прокурора та голови СБУ, інших фактах він робить послідовні висновки по те, що докази в цій справі не відповідають вимогам кримінального процесу, й відверто зазначає, що судова перспектива цього кримінального провадження сумнівна. Редакція ЮВУ проаналізувала всі 59 блогів, які написав та виклав на сторінці «Української правди» І. Головань і дійшла висновку про сміливість, послідовність та наполегливість його як адвоката.