Вишиті рушники весільні ручної роботи

Весільний рушник з ПоділляВесі́льний рушни́к— елемент українського традиційного весілля. Також цей птах асоціювалася з працьовитістю, багатством. Квадрат – обіцяв молодій сім’ї багатство і достаток. Символ вогню, золота, багаття, добробуту, чоловічої енергії. Аби рід не зупинився, рушник із Деревом Роду не оторочували зверху.

  • На традиційному весільному рушникові не має бути ні мережива, ні мережки, щоб не було «дірок» та «ям» у подружньому житті.
  • Так, сватання в одних регіонах називається поданням (взяттям) рушників, а в інших просто – рушники.
  • Якщо молоді хотіли довго і щасливо жити разом, то полотно мало бути цілісним і щільним.
  • Варто детальніше ознайомитися з деякими з них.
  • Пара птахів, вишитих на рушнику, вважалася символом сім’ї та любові.

Але є і виключення з правил – рушник під ноги може використовуватися виключно один раз, адже можна лише один раз отримати благословення. Також калина означає жіночий початок, красу та здоров’я. Калина часто асоціюється із плодючістю та родючістю землі, її зображують на коровайних рушниках. Висока врожайність калини символізує родинне благополуччя http://sportanalytic.com/news/yak-trenuvatis-pid-chas-litnoi-speki-szob-ne-nashkoditi-organizmu.html та плідність у парі. Вірять також, що калина може захищати від злих сил та негативних впливів, тому її також можна сприймати як оберіг для весільної пари. Найважливіший рушник на весіллі – той, який стелять під ноги молодим. Цей рушник зберігається родиною протягом усього життя, його ніде не використовують і не передають у спадок.

Рушник вишиваний низинкою на весілля

Ви можете обрати колір або навіть погодити індивідуальне замовлення. За необхідності ми укомплектуємо схему всіма необхідними деталями. Купуйте весільні рушники в Україні на маркетплейсе Crafta.ua. Handmade весільні рушники від кращих майстрів Ви знайдете у категоріях – весільні рушники, Рушник для ікони на весілля, Рушник на весілля під ноги. Її ім’я стало символом натхнення та підтримки для безлічі жінок, які прагнуть досягти вищих вершин у різних сферах життя. Започаткована з метою поділитися знаннями, досвідом та персональними роздумами, блог “Cleverty.com.ua” став справжнім центром зближення розуміння справ жінок.

весільний рушник під ноги прикмети