За що боролись: як Верховна Рада посилить контрабанду УНІАН

Використання матеріалів «ZN.UA» дозволяється за умови посилання на «ZN.UA». Раніше ми писали, що деякі українки можуть отримати кошти на розвиток власного бізнесу в межах грантової програми. Подати заявку на отримання гранту можна через портал «Дія» разом із бізнес-планом. Європейська інноваційна рада погодилася виділити 20 мільйонів євро на підтримку українських стартапів. Відповідна допомога буде надаватися у рамках програми Seeds of Bravery. Українки, чиї кандидатури будуть затверджені для отримання виплат, отримають по 70 тисяч гривень. Ці кошти вони зможуть спрямувати на розвиток власної справи.

Євросоюз намагається допомогти економіці України не лише фінансовими вливаннями, а й розвитком молодих компаній. Стартапи можуть отримати суттєву допомогу, якщо зможуть добре презентувати цінність свого продукту чи послуги. На грошову допомогу можуть претендувати тільки ті українки, у яких є мінімальний досвід ведення бізнесу.

бізнес на винограді

На сьогоднішній день ситуація на ринку така – перенасичення технічними сортами і нестача столових. При виборі технічних сортів спирайтеся на показники кислотності і цукристості. Представники бізнесу також досить скептично налаштовані з приводу ухваленого законопроєкту та відверто критикують Гетманцева.

Найбільш популярні сорти для відкритого грунту:

Нижня шари виберіть, і на їх місце насипте родючу землю, змішану з перегноєм, піском і золою. Багато людей обрізають кущі практично повністю під приводом їх омолодження, інші ж, навпаки, залишають кущі недоторканими, і вони просто заростають. У зимовий час найкраще вкрити рослину якими-небудь утеплюючими матеріалами, так як можливе промерзання землі і загибель рослини.

Нюансы ухода за виноградом в теплице

Придумайте, що буде відрізняти ваш продукт і створіть на цьому відмінності вигідний маркетинговий хід і рекламну компанію. Саджанець орієнтується корінням до південної сторони, щоб йому на корінь світило сонце, і при зростанні в подальшому кущ не затінював своє коріння. Коренева система у куща не повинна бути сухою або почорнілою – це ознака загиблого рослини. Обрізку можна робити тільки восени, перед періодом спокою культури. На кожному чагарнику формуйте по 4 рукава, по 1,5 м кожен, залишаючи щорічно сучок заміщення. Якщо ви плануєте висадити лозу в один ряд, то бажано розташувати її зі сходу на захід.

З бронежилетами у полі: як триває посівна

Щоб отримати хороший врожай, потрібно дотримуватися кількох дуже важливих правил. По-перше, купувати саджанці тільки у надійних продавців, які мають досвід і велику популярність в тій чи іншій місцевості. Якщо дані правила будуть дотримуватися, то через рік виноград https://health.telegraf.com.ua/semya/travel-kids/article-9700-detskie-ozdorovitelnye-lagerya-dol-i-sanatorii-ukrainy принесе перші плоди і прибуток. На третій рік урожай з 1 рослини може бути до 50 кг, а якщо їх 10, то вийде 0, 5 т. Вартість винограду на ринку коливається від 50 до 300 гривень за кг. Крім того, в ньому низький вміст важких металів, нітратів і пестицидів.

Будьте готові до вкладання коштів у маркетинг, адже розповідати світові про ваше вино – ключовий крок до успіху. Використовуйте сучасні медіа-канали, соціальні мережі та участь у винних фестивалях для просування вашого бренду. Сам саджанець зазвичай встановлюють під кутом в напрямку підтримуючих конструкцій.