Пенсійна реформа Чи зрушить новий законопроєкт справу з місця НКЦПФР НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

Жінці, яка протягом тривалого часу працювала з заробітком нижчим від середньої зарплати по країні, на низько оплачуваних посадах, пенсію за віком було призначено у 2007 році. Міністр соцполітики впевнений , що парламентарії приймуть саме урядовий проект реформи , його ж схвалили на засіданні Нацради реформ під керівництвом президента . І зараз , відзначає експерт в сфері пенсійного забезпечення Тарас Козак , важливо , куди будуть інвестувати накопичення українців . У приватні фонди , як пропонують в альтернативному законопроекті , в цінні папери , в банки на спеціальні рахунки і т.д. Експерт упевнений , що українці мають право самі вибирати , де зберігати гроші . З одного боку, уряд декларує мету за 7-10 років ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду, який сягнув понад 140 млрд грн.

що нового в пенсійній реформі 2017

Військових – учасників бойових дій (55 років при 25 роках стажу). Реформа передбачає осучаснення пенсій з 1 жовтня 2017 року. Як і раніше, в стаж буде зараховуватися навчання на бюджеті, але тільки в разі денної форми навчання. Законопроект передбачає скасування спеціальних https://www.0642.ua/list/451172 пенсій для декількох категорій – працівників сфери освіти, медицини, колишніх чиновників, суддів, прокурорів, журналістів. Статистика, накопичена недержавними пенсійними демонструє, що це працює. Ті, хто старше, зможуть брати участь в накопичувальному рівні за бажанням.

У вівторок, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект, який передбачає збільшення пенсій із жовтня, однак і поступове підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію. Разом із законопроектом “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій” нардепи також підтримали відповідні зміни до Бюджетного кодексу. Пенсійну реформу в Україні Верховна Рада повинна прийняти до кінця квітня 2017 року. Тобто з цього часу мають запрацювати накопичувальні пенсійні рахунки, а виходити на пенсію дозволять при наявності трудового стажу незалежно від віку (зараз — 35 років стажу для чоловіків, 30 років для жінок). Відтак хочуть збільшити єдиний соцвнесок до Пенсійного фонду з роботодавця для представників шкідливих професій (шахтарів, металургів тощо), щоб виплачувати за його рахунок пенсії за стажем. Якщо у 2018 році вам виповнюється 60 років, то 25 років страхового стажу вам буде достатньо, щоб піти наступного року на пенсію.

Мінфін дасть старт пенсійній реформі у першому півріччі 2017-го

Якщо лист не прийшов протягом декількох хвилин, будь ласка, перевірте папку Спам. Думки про те, коли потрібно вводити накопичувальний рівень, в парламенті розійшлися. По-друге — для військових — це період проходження військової служби до 31 грудня 2017 включно.

Пенсійна реформа: що змінюється, коли і для кого?

Під “осучасненням” в уряді розуміють застосування єдиного показника середньої зарплати при розрахунку пенсій. Зараз мені 38 років, але з 27-ти років я вже формую свою особисту пенсію. Неважливо чи буде ПФУ, за це десятиріччя на свої очі переконалася, що альтернатива є. Вже сьогодні українці отримують недержавну пенсію довічно чи на визначений строк. Якщо цікаво, то не витрачайте час на обурення, а вже аналізуйте, дізнавайтеся та вирішуйте це питання. Однією з цілей реформування є розвиток у кожного громадянина відчуття відповідальності за своє майбутнє.

Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу

Парламент погодився з пропозицією уряду і збільшив вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію. Вс — визначена відповідно до Закону № 1058 величина оцінки одного року страхового стажу (у відсотках). Перерахунок пенсій із жовтня поточного року проведено з урахуванням прожиткового мінімуму, встановленого Законом України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» на 1 грудня 2017 р. Такий прожитковий мінімум застосовується і при перерахунку надбавок, підвищень, інших пенсійних виплат, встановлених законодавством.